Paști
Trandafiri
Flori
Cosuri Cadou
Cadouri
Promotii

Beneficiile și dezavantajele plantelor de cameră

Plante de casă - cea mai bună înfrumusețare pentru orice încăpere

Pentru orice iubitor în creșterea plantelor, există o oportunitate excelentă de a comanda flori cu livrare la domiciliu. În loc de umblări plictisitoare pe la piețe, puteți alege planta după placul dumneavoastră sau celor dragi, iar curierul va livra comanda la ora exactă. Înainte de a lua o decizie, dorim să vă atragem atenția asupra aspectelor importante la alegera florii.

plante de camera ChisinauAerul poluat, priveliște sumbră de la fereastră  și câteva zile insorite pe an — acestea sunt doar câteva motive pentru care oamenii își cresc plante de camera. Să încercăm să înțelegem în ce sunt într-adevăr utile și cum pot dăuna.

Beneficiile și pericolele plantelor de casă

Aproape toate plante de camera au fost aduse în Europa din Asia și Africa. Secole de mutații direcționate le-au permis acestora să se adapteze nu numai la clima țărilor noastre, dar și la apartamente. Astfel, de exemplu, jadul, inițial, având în creștere înălțime de trei metri și jumătate, în casă este puțin probabil să ajungă la o dimensiune mai mare de șaptezeci centimetri. Souiuri domesticite au început să înflorească și să dea roade pe tot parcursul anului și se pare a fi ca într-adevăr au devenit plantele de interior. Dar cât de mult de hrănit exotul mutant, acesta oricum în Africa se uită. De aceea, chiar și astăzi o parte din ele poate fi toxic.

Într-adevăr plantele periculoase exotice, totuși foarte rar ajung pe piețele noastre, dar merită de avut grijă la alegeree, căci la urma urmei, cu cât mai exotică este floarea, cu atât aceasta poate fi periculoasă.

  • Alocasia — de asemenea, se numește Arma. Planta de interior otrăvitoare, care se întâlnește cel mai des. 
  • Polyscias — un copăcel micuț, a cărui fiecare celulă este plină de otravă, cauzează iritații pe piele.
  • Fatsia, sau gutuiul de cameră — un arbuște, care emană substanțe nocive, capabile de a perturba funcționarea sistemului nervos.

În cea mai mare parte, plantele exotice pot aduce daună doar la contact direct cu acestea (transplantarea plantei sau pătrunderea în interiorul organismului). Prin urmare, pentru un adult acestea pot și să nu aducă daune, ceea ce nu putem spune despre copii.

Dar nu vă grăbiți să scoată din casă ghivece cu florile preferate.

Аloia, rozmarinul, crizantemа și  mirtul, dezinfectează aerul de microbi, posedând caracteristici antibacterice.

Frunzulițe de asparagus absorb particulele de metale grele.

În antichitate, mușcata era ca un păzitor contra demonilor malefici, iar astăzi ea poate cărăți aerul și la necesitate, poate scădea durerile de cap. La alegerea plantei „domestice” este nevoie de abordare serioasă. Consultanții noștri întotdeauna vor recomanda, în mod principal, opțiunea sigură pentru Dvs și cei apropiați. Făcând comanda la flori, livrarea la domiciliu se efectuează la timpul convenabil al solicitantului. Curierii amabili vor livra florile la adresa exactă solicitată, astfel economisind timpul clientului.

4.73 (482 voturi)
ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?
evaluați