Paști
Trandafiri
Flori
Cosuri Cadou
Cadouri
Promotii

Cadouri florale. Istoria apariției

Istoria apariției buchetului

Legende și povești legate de flori, sunt nenumărate. Timp de secole, strămoșii noștri foloseau plantele pentru a decora casele, la tratament și chiar în ritualuri de magie. Dar în pofida diversității lor de aplicare, nimeni nu creau cadouri florale. Coroane de flori sau ghirlande — era floristica acelor timpuri. În Roma Antică, invitatului de onoare i se dăruia coroane de flori din trandafiri și benzi. Și astăzi tradiția de decernare a coroanelor e actuală, amintiți-vă de jocurile Olimpice și coroane din lauri pe creștetele câștigătorilor. La Est, de asemenea, această tradiție continuă să fie răspândită - oaspetele distins se împodobește cu o ghirlandă din flori. Primele au cadouri florale  început să fie compoziționate cu aproximativ cinci secole în urmă. Buchetul se deosebea prin dimensiuni mici și se crea doar din cele mai luminoase și mirositoare flori, deoarece acestea aveau rolul de parfum. Astfel cadouri florale  au fost foarte populare în secolul al 18-lea. Ca fundație se folosea mușchi. În acesta florile se fixau uniform și se anexau la nuia. Astfel de buchete semănau cu pernuțe rotunde. Oferirea cadouri florale în calitate de exprimarea sentimentelor s-a început din secolul 19, atunci a apărut și tradiția de a dărui coșuri de flori. Tot atunci apare „limbajul floral”. În acele vremuri, au început să apară primele cărți despre flori și importanța acestora. Esența gramaticii florale a constat în simbolismul florilor: trandafirul simboliza o femeie tânără, heliotrop — dragoste și așa mai departe. Dar despre frumusețea buchetului până când nu se discuta. Dar o astfel de amănunțime în redare, foarte repede plictisea pe toți și singurul lucru care a rămas actual — caracteristica culorii. După cum că știți probabil, culoarea albă simboliza puritate și virginitate, galbenul — despărțire și altceva în aceeași direcție. Însă, în Asia aceleași culori înseamnă cu totul altfel. Culoarea albă se consideră un semn de doliu.

Buchete moderne - sunt niște creații de artă ale florișilor cu experiență

cadouri florale ChisinauAstăzi mai mult atragem atenția nu la nuanța plantei, ci la frumusețea acesteia la mod general. Comandând urgent livrarea florilor, noi vrem să oferim persoanei iubitei plăcere. Indiferent de număr și nuanță, florile aduc plăcerea celor care primesc. Cadouri florale moderne se diferă în armonia florilor alese.

Conform tradiției, la crearea buchetului se utilizează mai mult de două tipuri de plante. Combinația acestora depinde de nuanță, de formă și mărime. Până a începe efectuarea compoziției, plantele se înmoaie cu o cantitate mare de apă, tulpinile sunt retezate aproximativ în aceeași lungime și se curăță. Florile se aranjează sub un unghi. buchetul se poate de înfrumusețat cu verdețuri decorative.

Cele mai solicitate forme de buchete în zilele de azi, pot fi numite:

  • Rotunde

  • Alungite

  • Agățate

  • În formă de coș

Cea mai răspândită formă este prima, ea este și cea mai simplă — toate tulpinile buchetului au aceeași lungime și se întocmesc din flori nu prea mari (margarete, violete, crizanteme etc.).

În buchet alungit sunt folosite irise, trandafiri, gladiole. Prin tulpini de diferite lungimi se creează un efect de tranziție de la o plantă la alta. Flori cu cele mai lungi tulpini sunt situate în urmă.

Buchet agățat — denumirea descrie pe sine însăși. Florile aplicate au tulpini flexibile (orhidee, frezii) și o parte din acestea se află într-o poziție verticală în timp ce restul atârnă.

Cosuri de flori, de obicei, servesc ca un cadou festiv și constau din flori mici și verdeață. Pentru confort acestea sunt puse într-un coș cu un mâner lung.

Pe site-ul nostru puteti comanda livrare non stop a cadourilor florale si buchetelor de orice formă. Chiar dacă Vă aflați la mii de kilometri de cei dragi, puteți fi siguri că ei vor simți grija și dragostea Dumneavoastră.

4.82 (682 voturi)
ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?
evaluați